Przepis który przyniosła do domu moja lepsza połowa, czyli kochana żonka.Coś tam pichciła w kuchni, a ja jak to ja …. z mortadelą ! ? …. To można kanapki zrobić 😆 No ale jak podała do stołu, szczeneczka w dół opadła …. smaczne i co najważniejsze inne.Tak więc szacunek dla żonki ! Składniki:– mortadela 0,5kg– 2 cebule– 5 jajek ugotowanych na twardo– pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki– 2 łyżki majonezu– pieprz, sól do smaku– olej do smażeniaPrzygotowanie:Mortadelę kroimy w plastry i obsmażamy z dwóch stron, cebulę kroimy i również podsmażamy.Podsmażoną mortadelę, cebulę i jajka mielmy na maszynce (sitko np. 6 mm, jak do pasty).Do zmielonych składników dodajemy majonez, pokrojony szczypiorek lub zieloną pietruszkę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Gotowe i Smacznego !PozdrówkaMiro.