RSS
 

Pasta z mortadeli.

17 Gru
Przepis który przyniosła do domu moja lepsza połowa, czyli kochana żonka.
 
Coś tam pichciła w kuchni, a ja jak to ja …. z mortadelą  ! ? …. To można kanapki zrobić  😆
No ale jak podała do stołu, szczeneczka w dół opadła …. smaczne i co najważniejsze inne.
Tak więc szacunek dla żonki !  
 
 
Składniki:
– mortadela 0,5kg
– 2 cebule
– 5 jajek ugotowanych na twardo
– pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki
– 2 łyżki majonezu
– pieprz, sól do smaku
– olej do smażenia
 
Przygotowanie:
Mortadelę kroimy w plastry i obsmażamy z dwóch stron, cebulę kroimy i również podsmażamy.
Podsmażoną mortadelę, cebulę i jajka mielmy na maszynce (sitko np. 6 mm, jak do pasty).
Do zmielonych składników dodajemy majonez, pokrojony szczypiorek lub zieloną pietruszkę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
 
Gotowe i Smacznego !
 
 
 
 
 
Pozdrówka
Miro.
 
 

Zostaw odpowiedź

 

*

code